13 kolovoza, 2022 11:17 pm

A1(ex VIP)najbrža moblina mreža u Srbiji

A1 (nekadašnji VIP)najbrža je mobilna mreža u Srbiji ,saopštili su iz kompanije Ookla,koja je lider u praćenju  mobilnih i širokopojasnih mreža, i tvorac poznate aplikacije za merenje internet brzine Speedtest.To je rezultat  dobijen nakon stotinu hiljada testova korisnika svih mobilnih operatera u Srbiji  od aprila do kraja septembra 2021. godine, A1 mreža je pokazala nabolje rezultate sa koeficijentom (Speed score) od 56.55.A1 kompanija je izgradila mrežu od oko 2.300 baznih stanica koje pokrivaju 98% stanovništva, i investirala više od 120 miliona evra u poslednjih pet godina, a 2021. je rekordna godina po broju investicija. U aprilu kompanija je posle 14 godina poslovanja u Srbiji promenila ime u A1 Srbija. Uz podršku A1 Telekom Austrija Grupe, sprovedena su  značajna unapređenja na mrežnoj infrastrukturi, proširenju  kapaciteta 4G mreže i unapređenje data servisa.

Oko 100 baznih stanica izgrađeno je u prvih 9 meseci 2021. godine, ukupni radio kapaciteti su povećani više od 35%. Priznanje Ookla je najbolja potvrda kvaliteta radova.Infrastruktura pokriva celu zemlju, posebno područje Beograda i Vojvodine. Oko 70 odsto A1 mreže je osetno poboljšano, zahvaljujući tome veliki broj korisnika ima unapređeno korisničko iskustvo.Prema zvaničnom izveštaju Regulatorne agencije za elektronske komunikacije (RATEL), A1 je mreža u koju je najviše korisnika prebacilo broj od početka 2021. godine. Već drugi kvartal zaredom, A1 Srbija je jedini od tri vodeća mobilna operatera sa povećanjem broja korisnika i najvećim protokom internet saobraćaja, što  daje na važnosti dobijene nagrade.

Komentari

comments

O satelit74

Veliki entuzijasta satelitske tehnike. Sa velikom voljom i veseljem prenosi satelitske vijesti čitateljima već nizom godina. Posebna strast je informiranje čitatelja gdje i kako gledati prijenose fudbala, tenisa, košarke i formule...

Pročitaj i ovo

Oppo telefoni puniće se za 9 minuta!

Brzina punjenja telefona sve više napreduje,kompanjia Oppo otišla je korak dalje u odnosu na konkurenciju.Prisetimo …