29 ožujka, 2024 2:02 pm

Canon EOS 80D i EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS USM

EOS 80D with LCD

Oslobađaj vaš kreativni potencijal

Canon je predstavio EOS 80D, snažan i potpuno opremljen DSLR fotoaparat koji vam u ruke stavlja sve što je potrebno da poboljšate svoje fotografske i snimateljske vještine. Savršen za entuzijaste koji vole eksperimentirati s različitim žanrovima i stilovima, fotoaparat je vrlo prilagodljiv i omogućuje fotografiranje iznimnom brzinom i lakoćom. Spajanjem vodećih slikovnih tehnologija – uključujući novi CMOS senzor razlučivosti 24,2 megapiksela i procesor DIGIC 6, uz novi AF sustav s 45 križnih točaka i brzo bilježenje do sedam slika po sekundi – EOS 80D svestran je fotoaparat za izvanredne fotografije i Full HD videozapise.

EF-S 18-135mm f3.5-5.6 IS USMCanon predstavlja i višenamjenski objektiv – EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS USM – s novom tehnologijom Nano USM te opcionalni dodatak Power Zoom Adapter PZ-E1 za glatki zum kod snimanja filmova i udaljenu kontrolu putem Wi-Fi veze[1].

 Za sve vrste fotografija i videozapisa

Bez obzira na to što istražujete – od sporta, preko divljih životinja, pa do akcijskih scena – EOS 80D nudi iznimno brz odaziv i izvrstan je za bilježenje bilo kojeg predmeta fotografije u nevjerojatno sitnim detaljima. Novi senzor pruža zapanjujuću čistoću i slobodu obrezivanja zabilježenih kadrova, a novi AF sustav s 45 križnih točaka i bilježenjem do sedam slika po sekundi može krajnje precizno zamrznuti akciju. Za oštro fokusiranje ili praćenje širokog područja točke AF sustava mogu se odabrati individualno ili u skupinama, što daje veću kontrolu nad kompozicijom fotografije bez obzira na to u kojem se dijelu kadra nalazi predmet fotografije. Korištenjem kombinacija objektiva s uskim blendama, 27 f/8 kompatibilnih točaka AF sustava omogućavaju fokusiranje i u najekstremnijim situacijama.

Stvoren za rad u različitim svjetlosnim uvjetima, fotoaparat nudi nativni ISO raspon 100-16 000, proširiv do 25 600. AF sustav radi čak i pod Mjesečevim svjetlom (-3EV). RGB+IR mjerni senzor sa 7560 piksela mjeri vidljivu svjetlost i nevidljivu infracrvenu svjetlost, dajući vam preciznu ekspoziciju, a značajka Flicker Detection osigurava preciznu ekspoziciju čak i kada fotografirate pod treperećim umjetnim svjetlom. Nova postavka White Priority pomaže da smanjite pojavu toplijih tonova.

Fotoaparat koji vam se prilagođava

EOS 80DEOS 80D pažljivo je dizajniran da bi fotografima ponudio sve što im treba. Intuitivnost sučelja omogućuje jednostavnu prilagodbu vašeg doživljaja fotografiranja, a praktično postavljene kontrole nude pristup najkorištenijim načinima rada i postavkama. Inteligentno tražilo prikazuje 100 % kadra, kao i trenutne postavke, a možete se i brzo prebaciti na višekutni dodirni zaslon Clear View LCD II dijagonale 7,7 cm (3.0”), savršen za snimanje videozapisa, način rada Live View mode ili brz pristup funkcijama.

Postanite snimatelj

Bez obzira stvarate li videoblog s putovanja ili film u kino-stilu, EOS 80D nudi potpunu fleksibilnost kod snimanja Full HD videozapisa. Postizanje preciznog automatskog fokusiranja i glatkog praćenja fokusa odvija se bez napora zahvaljujući Canonovoj jedinstvenoj tehnologiji Dual Pixel CMOS AF. Brzina i osjetljivost praćenja AF sustava mogu se jednostavno prilagoditi, što vam daje potpunu kontrolu nad ritmom i brzinom automatskog fokusiranja, prilagođenog stilu vašeg videozapisa.

Ozbiljni snimatelji mogu biti sigurni da će postići rezultate profesionalnog izgleda, uz mogućnost snimanja brzinom 60p u formatu MP4 – savršeno za usporavanje akcije uz zadržavanje potpune kontrole nad fokusom. EOS 80D dolazi s ulazima za slušalice i mikrofon, omogućujući snimanje i zadržavanje pune kontrole nad zvukom tijekom rada.

Uživajte u slobodi daljinskog fotografiranja s pametnog telefona ili tableta korištenjem fotoaparata EOS 80D i Canonove mobilne aplikacije Camera Connect. Ugrađena Wi-Fi veza i Dynamic NFC omogućuju jednostavno povezivanje i dijeljenje JPEG fotografija pune razlučivosti s vašim pametnim uređajem. Na fotoaparat se možete povezati i kontrolirati ga i putem računala bez korištenja kućnog Wi-Fi usmjerivača te brzo i jednostavno pohraniti, pregledavati i dijeliti svoje fotografije i videozapise s jednog mjesta kojemu se lako pristupa korištenjem Canonovog uređaja Connect Station CS100.

Power Zoom Adapter PZ-E1

 Za fotografije i videozapise koristite objektiv EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS USM i dodatk Power Zoom Adapter PZ-E1

Nadopunjujući svestranost fotoaparata EOS 80D, Canonov novi objektiv EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS USM nudi automatsko fokusiranje visokih performansi za videozapise i fotografije sa žarišnom daljinom koja omogućuje širokokutni ili približeni pogled bez mijenjanja objektiva. EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS USM prvi je Canonov objektiv opremljen tehnologijom za fokusiranje Nano USM i nudi glatko, tiho automatsko fokusiranje u videozapisima i zapanjujuću brzinu prilikom snimanja videozapisa. Novi dodatak Power Zoom Adapter PZ-E1 kompaktan je i lagan, a namijenjen je korištenju uz EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS USM da bi prilikom snimanja videozapisa omogućio glatku kontrolu nad zumom vrhom prsta. Savršen je za snimanje dokumentarističkih snimki profesionalnog izgleda, uz mogućnost kontrole putem Wi-Fi veze[2].

EOS 80D – najvažnije značajke:

  • Fotoaparat brzog odaziva koji ide u korak s akcijom
  • Zapanjujuća kvaliteta fotografija i videozapisa u različitim uvjetima
  • Sve što vam je potrebno za unaprjeđivanje fotografskih vještina
  • Savršen za kreativne videozapise
  • Jednostavno se povežite, zabilježite i podijelite vaše fotografije i videozapise

EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS USM – najvažnije značajke:

  • Svestran žarišni raspon za bilježenje različitih predmeta fotografije
  • Nano USM za brzo automatsko fokusiranje kod fotografiranja i tihi automatski fokus kod snimanja videozapisa
  • Fotografije oštre poput britve s optičkim stabilizatorom slike u četiri položaja
  • Dynamic IS za videozapise bez podrhtavanja
  • Kompaktan objektiv visokih performansi uz opcionalni dodatak za snažniji zum

Power Zoom Adapter PZ-E1 – najvažnije značajke:

  • Kompaktan i prenosiv adapter za snažniji zum
  • Visokokvalitetno glatko zumiranje prilikom snimanja videozapisa[3]
  • Savršen za snimanje dramatičnih vijesti i dokumentaraca
  • Daljinska kontrola putem Wi-Fi veze i mobilne aplikacije Canon Camera Connect[4]
  • Jednostavno prilagodljiva brzina zuma za optimalnu kontrolu

[1] Kada se koristi s kompatibilnim uređajima; pojedinosti potražite u specifikacijama;[2] Kada se koristi s kompatibilnim uređajima;pojedinosti potražite u specifikacijama; [3] Kada se koristi s kompatibilnim objektivima, kamerama i pametnim uređajima; pojedinosti potražite u specifikacijama; [4] Kada se koristi s kompatibilnim objektivima, kamerama i pametnim uređajima; pojedinosti potražite u specifikacijama

 

Snimljeno Canon kamerom:

Komentari

comments

O Andrija Jovićević

Glavni i odgovorni za ovaj sajt. Radi s puno ljubavlji i entuzijazma

Pročitaj i ovo

SONY ALPHA 7 IV

Japanski Sony ne miruje ni kada su klasični foto aparati u pitanju. Pogledajmo istini u …