25 travnja, 2024 3:47 am

Coolpad najavio je prisustvo na svim europskim tržištima

Coolpad Porto S

Ulaskom na njemačko i švicarsko tržište kineski proizvođač Coolpad najavio je

prisustvo na svim europskim tržištima

Coolpad, jedan od deset vodećih kineskih proizvođača pametnih telefona, službeno je najavio svoj ulazak na tržišta zapadne Europe otvaranjem njemačkog i švicarskog tržišta sinoć u Münchenu. Coolpad je tako jasno zaokružio planove za Europu jer je u trećem tromjesečju 2015. godine uspješno započela prodaja na tržištima srednje i istočne Europe.

Uskladivši se s visokim i zahtjevnim standardima europskih komunikacijskih i potrošačkih navika, Coolpad je predstavio i svoj novi logotip, potpuno nove vizuale brenda, te moderan, svjež i funky dizajn brenda koji zajedno izvanredno predstavljaju brend na globalnoj razini.

„Izuzetno smo dobro upoznati s europskim tržištem jer smo već mnogo godina prisutni u Europi kao ODM proizvođač za velike europske telekomunikacijske operatere. Posljednjih nekoliko godina naša je pozicija u Kini iznimno jaka; prvi smo predstavili dual sim standby opciju i ponudili prvi LTE telefon u Kini, a postigli smo i mnoge druge uspješne projekte koje smo željeli pokazati svijetu. Coolpad proizvodi visoko kvalitetne proizvode i vjerujemo da je inovacija ključ uspjeha. Čvrsto smo uvjereni da naši telefoni vaš život čine boljim zahvaljujući uspomenama i različitim sadržajima koje možete čuvati na njima. Planiramo biti cool i prisutni ovdje još dugo vremena. Coolpad nudi inovativni dizajn, odličnu kvalitetu i prihvatljive cijene”, izjavio je Denny Qiu, Coolpadov šef europskog poslovanja.

Christoph Lichtenberg, Coolpadov country manager za Njemačku i Švicarsku, predstavio je dva nova Coolpadova modela Coolpad Porto S i Torino S, koji će se prodavati na svim europskim tržištima. „Uzmemo li u obzir globalno istraživanje iskustva potrošača, izgled pametnog telefona glavni je kriterij kupnje. Prvi dojam je važan! Tek nakon što vas impresionira dizajn telefona detaljnije ćete pogledati proizvod i razmotriti specifikacije kako biste provjerili odgovara li zaista vašim potrebama. Ako vam se ne sviđa kako izgleda, ostalo je nebitno. Iz tog su razloga izgled, dodir i doživljaj uređaja apsolutno presudni za svakog potrošača. Upravo zbog toga radimo na tome kako bi Coolpad bio cool na prvi dodir! Obećavamo vam kako ćemo u segment jeftinih i srednje skupih telefona uvesti najekskluzivnije značajke kao što su procesor Qualcomm, LTE ili senzor za prepoznavanje otiska prsta. Coolpad će na njemačkom i švicarskom tržištu započeti s prodajom od sljedećeg mjeseca, a Coolpad Modena, Porto S i Torino S bit će dostupni kod naših partnera.”

Porto S nudi jasnu HD rezoluciju ekrana od pet inča (1280×720), s 294 piksela po inču. Rješenje Miravision™ korisnicima omogućava da poboljšaju kvalitetu prikaza ekrana i prilagode je kako im odgovara. Super brzo preuzimanje sadržaja moguće je uz potporu 4G LTE, a uređaj ima i opciju Dual Sim te ga je moguće koristiti s dvije različite SIM kartice ili jednom SIM i jednom MicroSD karticom.

Iako je to i dalje samo pametni telefon, s lakoćom možete gledati svoje omiljene TV serije ili uspostaviti video poziv bez ikakvih smetnji jer Porto S koristi LTE tehnologiju kako bi omogućio glasovne pozive visoke rezolucije.

Pametni telefon Porto S odlikuje debljina od tek 7,6mm pa je jedan od najtanjih uređaja u svojoj cjenovnoj kategoriji. No ne dajte da vas izgleda zavara jer ispod jednostavne vanjštine krije se moćan četverojezgreni procesor Mediatek™. Porto S dolazi i s kamerom od 8 MP i LED bljeskalicom, a može vrlo lako snimiti i full HD video zapis od 1080 p, koji se može prikazati izravno na smart TV-u. Na prednjoj strani telefona nalazi se kamera od 2 MP.

Porto S dolazi s novim sustavom Android™ 5.1 Lollipop, koji je redizajniran kako bi bio brži i učinkovitiji te manje opterećivao bateriju. Zahvaljujući snažnoj bateriji od 2000 mAh, možete razgovarati i do 8 sati, a u standby stanju na 3G mreži telefon može izdržati i do 6 ¼ dana, pa i duže ako je uključena opcija Battery Saver Mode. Interna memorija uređaja Porto S iznosi 1+8 GB, a ako vam to nije dovoljno, moguće je ubaciti i MicroSD karticu od 64 GB. Veličina telefona iznosi 143 x 72 x 7,6mm, a težina tek 125 grama. Porto S dolazi u bijeloj i tamnosivoj boji, a preporučena maloprodajna cijena je tisuću kuna.

Coolpad Torino S
Coolpad Torino S

Što se tiče pametnog telefona Torino S, Coolpadovi su dizajneri bili nadahnuti prirodom kada su stvarali taj jedinstveni, zakrivljeni i mekani uređaj. Kada se položi na stražnju stranu, sliči bijelim riječnim kamenčićima koji sjaje na suncu. Sličan koncept korišten je i za prednji ekran, gdje je korišteno 2,5 D zakrivljeno staklo koje telefonu daje kontinuiran i kompaktan izgled.

Torino S je prekrasan stakleni telefon s 4,7-inčnim ekranom HD rezolucije (1280 x 720), s 312,5 piksela po inču i čitačem otisaka prstiju straga. Riječ je o LTE uređaju s opcijom Dual SIM te memorijom od 2 GB RAM + 16 GB ROM koja se može nadograditi s MicroSD karticom. Pokreće ga procesor Qualcomm Snapdragon 410 i Quad Core od 1.2 GHz. Uređajem se vrlo lako može upravljati jednom rukom, a korisnik može namjestiti čitač otisaka na čak pet različitih prstiju za različite zadatke: otključavanje telefona, pokretanje aplikacije, selfieje, snimanje razgovora i sigurno plaćanje. Čitač otisaka je toliko brz da mu je potrebno samo pola sekunde da otključa i 0,24 sekunde da snimi fotografiju. Senzor se može pohvaliti s točnošću od 99,9 %, čak i kada su prsti mokri, a njegov je premaz testiran na 10 milijuna dodira pa otisci mogu biti skenirani iz svih smjerova.

Pametni telefon debljine 7,9 mm ima i infracrveni daljinski upravljač te OTG. Može se pohvaliti i stražnjom kamerom od 8 MP i prednjom kamerom od 5 MP. Torino S dolazi s novim sustavom Android™ 5.1 Lollipop i korisničkim sučeljem COOL UI 8.0. Životni vijek baterije iznosi 1800 mAh. Dimenzije telefona su 139 x 67,8 x 7,9 mm. Taj će Coolpadov model biti dostupan u bijeloj boji te boji šampanjca, s preporučenom maloprodajnom cijenom od 1.500 kuna. Predstavljeni uređaji na tržištu će biti dostupni tijekom prvog i drugog tromjesečja.

Komentari

comments

O Andrija Jovićević

Glavni i odgovorni za ovaj sajt. Radi s puno ljubavlji i entuzijazma

Pročitaj i ovo

LG Display odlučuje da ove godine neće graditi OLEDoS proizvodnu liniju

LG Display odlučio je da ove godine neće započeti investiciju i izgradnju proizvodne linije za …