19 travnja, 2024 12:01 pm

Bug Future Show 2016

BFS_2016_CES u ZAGREBU

  Učestali pljesak, smijeh i neponovljiva geekovska atmosfera te brojna tehnološka predavanja, polemike, pa i glazbeno-vizualne scenske točke, još su jednom obilježile Bug Future Show (#BFS2016), najveći tehnološki zabavno-scenski spektakl u regiji za koji se ponovno tražila ulaznica više u zagrebačko Kino Europa. Više od 1500 registriranih posjetitelja tijekom dana sudjelovalo je u virtualnom putovanju kroz vremenske zone zahvaljujući nastupu vrhunskih ICT stručnjaka, predstavljanjima najvažnijih trendova digitalne industrije te showu najvećih zvijezda domaće internetske scene. U dvije dvorane u kojima se paralelno odvijao program Bug Future Showa 2016 s pozornica je budućnost predstavilo 35 tehnoloških eksperata kroz sveukupno trajanje sadržaja od 20 sati. Prikazano je i 10 video blokova posebno pripremljenih za publiku BFS-a te je dan završio maratonskom projekcijom svih deset epizoda druge sezone HBO-ove serije Silicijska dolina.

BUG

Oduševljena lica posjetitelja i dupkom ispunjene dvorane već treću godinu zaredom pokazatelj su nam da radimo fantastičan tech show. Veseli nas da smo privukli pozornost uglednih govornika, pa je, primjerice, Shawn G. DuBravac, autor jedinog New York Timesovog bestselera tehnološke tematike, doputovao iz SAD-a isključivo da održi predavanje na Bug Future Showu. Naša su glavna pokretačka snaga, dakako, Bugovi čitatelji i uvijek s posebnom pažnjom osluškujem sve komentare stotina posjetitelja jer BFS je tu da ostane – komentirao je Miro Rosandić, glavni urednik Buga, posebno se zahvalivši njezinoj ekselenciji Julieti Valls Noyes, veleposlanici Sjedinjenih Američkih Država u Republici Hrvatskoj na uvodnom obraćanju publici i podršci tijekom dosadašnjih godina u organizaciji BFS-a.

BFS_2016_panel„A New Time Zone“ bila je sadržajna okosnica ovogodišnjeg showa, a uređaji, trendovi i tehnologije budućnosti izbrisali su granice, udaljenosti i razlike među posjetiteljima i zaljubljenicima u najinovativniji biznis današnjice. Brojni govornici na sebi svojstven način poveli su tako sudionike u nove dimenzije, a među ključnim predavačima bili su Shawn G. DuBravac, jedan od čelnih ljudi čuvenog CES-a, koji je prenio prognoze svoje tehnološke kristalne kugle, dok je Goranko Fižulić, poduzetnik i osnivač servisa LikeFigures, govorio o ekonomiji dijeljenja u eko sustavu 3D printanja, a Toni Milun, najpopularniji profesor matematike na internetu, dokazima je potkrijepio kako će digitalizacija svega oko nas utjecati na znanje, njegovo širenje i primjenu.

Sadržaj su ponovno obogatile i panel rasprave, pa se najveći regionalni ekspert virtualne stvarnosti Darian Škarica suočio s lokalnim predstavnicima iz tri udarna globalna tabora, Samsunga, HTC-a i Microsofta. Hoćemo li moći pritiskom na papučicu gasa lajkati, retvitati ili sherati sadržaje bilo je jedno od pitanja na panelu ‘Internet na kotačima’, a koliko BFS uistinu može biti zabavan pokazale su na kraju dana domaće zvijezde interneta, urnebesni Newsbarovci i Dite Ćaćino te omiljeni Davor Gerbus i Ivana Blažoti, koji su satirom, bloganjem ili snimkama na YouTubeu izašli iz anonimnosti.

Stotine naših znanih i neznanih prijatelja koji dijele zajedničku strast prema digitalnom, novom i neistraženom i ovaj su put uživali u multimedijalnoj priredbi kroz koju su najveći domaći i inozemni stručnjaci, predstavljajući tehnologije budućnosti i polemizirajući o njima, kreirali atmosferu koju ćemo pamtiti čitavu godinu. Zahvaljujući ekipi koja je na dvije pozornice Bug Future Showa na pitak, inteligentan i zabavan način iznosila svoju viziju budućnosti, za mnoge je danas Kino Europa doista bila posve nova vremenska zona u odnosu na onu stvarnu u kojoj žive – rekao je Dragan Petric, izvršni urednik Buga i direktor sadržaja Bug Future Showa.

Tehnološki partner BFS-a već je treću godinu bio Hrvatski Telekom, a događaj su sponzorski podržali i HP, HTC, Intel, Mazda, Samsung, Sony i Zagrebačka banka. Bug Future Show 2016 organizirala je tvrtka Bug d.o.o., izdavač Buga, najtiražnijeg tech časopisa u regiji i Mreže, najutjecajnijeg časopisa za IT profesionalce, kao i najposjećenijeg tech portala u regiji Bug Onlinea te najdugovječnije tech video produkcije BugTV-a.

Komentari

comments

O Andrija Jovićević

Glavni i odgovorni za ovaj sajt. Radi s puno ljubavlji i entuzijazma

Pročitaj i ovo

Kineski zakonodavac poziva na veće napore u tehnologiji sučelja mozak-računalo

Kineski nacionalni zakonodavac pozvao je na veći napredak u tehnologiji implantabilnog sučelja mozak-računalo (BCI), kako …