19 travnja, 2024 1:05 am

Sony BRAVIA predstavlja 4K HDR televizore

SD85_Lifestyle

Sonyev 4K HDR (High Dynamic Range) televizor vam omogućava novu razinu gledanja u 2016. godini, s jačom svjetlinom, kontrastom i živahnim bojama pružajući veću dubinu i detalje koje niste vidjeli prije – uz pomoć Sonyeve jedinstvene tehnologije. BRAVIA® također pruža i stil ‘s potpisom’ te novo iskustvo umrežene zabave u svakom dnevnom boravku uz pomoć Android TV-a™.

HDR, novi standard

HDR podrška prisutna je u mnogim novim 4K BRAVIA televizorima, što omogućuje uživanje u novom valu HDR sadržaja koji dolazi s internatskim video servisima za prijenos, poput Amazon Videa, Netflixa, proizvođača filmova i nakladnika. S obzirom na širi spektar svjetline u odnosu na Standard Dynamic Range[2], sadržaj snimljen, obrađen i distribuiran u HDR-u dovodi vas korak bliže stvarnosti zahvaljujući nevjerojatnim kontrastu i reprodukciji boja.

XD93e
XD93e

Novi i jedinstveni Slim Blacklight Drive debitirat će na BRAVIA XD93 seriji,

s novim sustavom pozadinskog osvjetljenja složenim kao mreža, što je prije bilo moguće samo s linijskim LED pozadinskim sustavima. U kombinaciji s
X-tended Dynamic Range™ PRO sustavom pojačava ili smanjuje pozadinsko osvjetljenje kako bi se istakle svjetlije boje i produbile crne s tri puta širim spektrom osvjetljenja u odnosu na konvencionalne televizore. Ova tehnologija preciznije regulira izvor osvjetljenja unutar specifičnih područja, pritom zadržavajući tanak profil.

Također, tu je i Sonyev jedinstveni TRILUMINOS™ zaslon koji, unapređujući HDR sliku, reproducira širi spektar boja s preciznim detaljima pri bilo kojoj razini osvjetljenja.

Sonyev napredni 4K procesor X1™ pojačava boje, kontrast i jasnoću, čime poboljšava snimke u 4K kvaliteti, dovodeći svaku scenu do živopisnosti 4K rezolucije, ali i više.

Novi  dizajn

XD85 QH 65
XD85 QH 65

BRAVIA izgleda bolje nego ikada, sa sofisticiranim konceptom dizajna koji se besprijekorno uklapa u današnji interijer ‘Slice of Living/Komad življenja’. Čist, geometrijski oblik hvata esenciju modernog načina življenja, s akcentima zlata i srebra koji pridodaju toplinu i osobnost.

Prekrasne tanke, uglađene linije BRAVIA XD93 televizora prepoznatljive su po svom zaslonu bez oštrih kutova. Obješen na zid televizor se doima kao da je pričvršćen skroz uz zid, a postavljen na postolje ili stalak daje mogućnost urednog slaganja žica van vidokruga uz pomoć sustava za organizaciju žica, čime televizor izgleda uredno i elegantno sprijeda i straga.

BRAVIA SD85 čini izvanredno gledanje 4K sadržaja još privlačnijim sa svojim lagano zakrivljenim zaslonom koji vas uvlači ravno u akciju. Radi se o najtanjem zakrivljenom 4K BRAVIA televizoru ikad.

Android TV

XD94 QF 75
XD94 QF 75

Google Play omogućuje vam da istražite pregršt aplikacija, video igara, zabave i drugih stvari na velikim zaslonima, a za pristup mreži vam čak ne treba televizijska antena.

Sonyev ekskluzivni Content Bar dopušta korisniku brz i intuitivan pristup sadržaju bez ikakvog ometanje pri gledanju, poboljšavajući i skraćujući izravan pristup sadržaju.

Sadržaj za pametne telefone lijepo se vidi na zaslonu uz pomoć Google Casta™. Dodirnite ikonu za ‘Cast’ i pošaljite sadržaj koji gledate – kao što su filmovi i televizijski program, YouTube, slike ili stotine drugih aplikacija – sa svog Android/iOS uređaja ravno na BRAVIA televizor bez da propustite scenu. Google Cast podržavaju neke aplikacije koje još nisu dostupne za Android TV.

Recite što hoćete i Andriod TV će to pronaći. U glavni daljinski upravljač od sad je ugrađeno i pretraživanje glasom. Samo stisnite ‘Glas’ tipku i glasom pretražujte filmove, programe i drugi sadržaj; ili recite BRAVIA televizoru da promjeni kanal, prebaci ulaz i još mnogo toga.

Ovogodišnja serija Sonyevih BRAVIA 4K Ultra HD televizora bit će dostupna u Europi od proljeća 2016. godine.

 

BRAVIA 4K HDR televizori KD-75XD9405 KD-65XD9305

KD-55XD9305

KD-65SD8505

KD-55SD8505

KD-85XD8505

KD-75XD8505

KD-65XD8505

KD-55XD8505

Kvaliteta slike 4K HDR
X1 procesor za 4K
TRILUMINOS zaslon
X-tended Dynamic Range PRO s tankim, punim LED Backlight X-tended Dynamic Range PRO sa Slim Backlight Drive
XR frekvencija 1200Hz 1000Hz 1000Hz 800Hz
Dizajn Ultra tanki ravni dizajn Zakrivljeni ultra tanki aluminij Ultra tanki aluminij
Korisničko iskustvo Android TV (Google Cast, Voice Control, aplikacije i
video igre)
Novi Voice Remote Control

BRAVIA HD TV KDL-49WD75

KDL-43WD75

KDL-32WD75

KDL-48WD65

KDL-40WD65

KDL-32WD60

KDL-40RD45

KDL-32RD43

Kvaliteta slike X-Reality PRO
Live Colour
Advanced Contrast Enhancer
XR frekvencija 200Hz
Dizajn Tanak aluminij Tanak
Korisničko iskustvo Smart TV Ne

[1] Tri puta širi spektar svjetline u odnosu na konvencionalne LED televizore. Razina svjetline je kvalitetan indikator reprodukcije osvjetljenja, gradacije i razine crne.

[2] Standardni signali

Komentari

comments

O Andrija Jovićević

Glavni i odgovorni za ovaj sajt. Radi s puno ljubavlji i entuzijazma

Pročitaj i ovo

Epson predstavlja nove projektore za kućno kino s 4K podrškom

  Tri nova video projektora za kućno kino donose funkciju 4K poboljšanja, HDR te podršku …