veljača 21, 2019 5:18 pm
Početna / Satelitska TV / 50.000 funti za IPTV pirate

50.000 funti za IPTV pirate

Uredio: Andrija Jovićević

Luke Skinner, iz Buntisland u Škotskoj, dobio je sudski nalog protiv njega jer je ustanovljeno da prodaje IPTV pretplate i uređaje za streaming na Facebook Marketplaceu, čime je korisnicima omogućio pristup ilegalnim sadržaje Sky-a. Skinner je prodavao pretplate na sadržaj za £ 35 (39 €) godišnje, kao i unaprijed napunjene Openbox VX i VX2 prijemnike na Facebook Marketplace s pretplatom od 24 mjeseca, za £ 70 ili £ 85.

Njegovi oglasi na Facebook Marketplaceu prikazivale su slike Sly kanala i ponudili pristup “Sly Sports” i “Sly Movies“. U svibnju 2017. Facebook je zabranio korisnicima prodaju bilo kojeg uređaja za streaming koji olakšava ili potiče pristup digitalnim medijima. Međutim, kriminalci pribjegavaju tim zabranama pogrešnim pisivanjem naziva davatelja sadržaja što ih čini teže za  otkrivanje. U orginalu ti su nazivi Sky Sports i Sky Movies.

Zabrana (Škotski ekvivalent zabrane) koju izdaje Court of Session iz Edinburgha sprečava Skinner da prodaje ili oglašava ilegalne uređaje za streaming pretplate. Skinner je također dužan platiti £ 50.000 u odštetu.

Bez pitanja, pretplatničke usluge i unaprijed napunjeni uređaji koji pružaju neovlašteni pristup sadržaju zaštićenom autorskim pravima ilegalni su“, tvrdi Colin Hulme, partner u škotskom komercijalnom odvjetničkom društvu Burness Paull. “Prodavači pogrešno prepoznaju robne marke kako bi izbjegli zaštitne mjere koje štite sadržaj od piratstva, ali ovaj slučaj dokazuje da se i dalje mogu otkriti.” “Oni koji krši sadržaj zaštićen autorskim pravima to rade na vlastiti rizik“, upozorio je Matthew Hibbert, voditelj parničnog postupka na Sky-u.

Izvor: advanced-television

Komentari

comments

O Andrija Jovićević

Glavni i odgovorni za ovaj sajt. Radi s puno ljubavlji i entuzijazma

Pročitaj i ovo

4Music napustio Hot Bird 13E

Muzički kanal 4Music TV (nekada E4me TV) neočekivano je napustio evropski satelit Eutelsat Hot Bird …