20 listopada, 2021 8:34 am

4K UNIVERSE dolazi na HOTBIRD za Europu, Bliski istok i Sjevernu Afriku

Povodom MIPCOM 2018, 4KUNIVERSE, 24/7 4K HDR kanala za opće zabavne sadržaje, originalne TV serije, filmovi, dokumentarni filmovi, sportske i prime time programe, sve u 4K HDR-u, potvrđeno je da će se lansirati na popularnom HOTBIRD-u  1. novembra 2018. Jednom pozicioniranom na HOTBIRD-u, kanal će biti u stanju da dostigne ključne kablovske i IPTV mreže i dostigne desetine miliona pretplatnika. 4KUNIVERSE je šifriran i kodiran sa Wide Colour Gamutom, sa 50 sličica u sekundi (50p), HLG HDR i koji omogućavajući 1,07 milijarde boja.

Veoma smo zadovoljni što smo dobrodošli 4KUNIVERSE na našoj UHD platformi na HOTBIRD-u. 4KUNIVERSE uzbudljivi asortiman serija UHD, filmova i dokumentarnih filmova, kao i živa sportska ponuda koja obećava da će oduševiti i zainteresirati nove gledatelje širom Evrope, Bliskog istoka i severne Afrike “, izjavio je Gerry O’Sullivan, izvršni potpredsjednik kompanije Eutelsat Global TV i Video.

“4KUNIVERSE će uživati ​​u brzom rastu širom Evrope, Bliskog istoka i sjeverne Afrike zahvaljujući našem dugoročnom dogovoru sa Eutelsatovim HOTBIRD satelitom. Uzbudljivo je biti na čelu TV tehnologije i zajedno sa HOTBIRD-om, moći ćemo da ispune potrebu kupca da im pružimo najvišu kvalitetu slike na televiziji: 4K HDR “, kaže osnivač i CEO 4KUNIVERSE Matthew Mancinelli.

O 4KUNIVERSE

4KUNIVERSE je novi 24-satni 4K HDR općenito zabavni TV kanal, projekcija originalnih TV serija, filmova, dokumentarnih filmova, sportskih i primetime programa u zadivljujućem 4K HDR-u. 4KUNIVERSE je dostupan kao 4K HDR kablovski TV kanal i kao streaming servis direktno do potrošača po cijeni od 10 USD / mesec.

Komentari

comments

O Dragan Arunović

Pročitaj i ovo

Turski kanal Lider TV uskoro na satelitu Turksat 42E

Regionalna televizijska stanica Lider TV iz Turske uskoro počinje emitovati za  Evropu u zapadnom snopu …