veljača 20, 2019 8:46 am
Početna / IT news / 41. međunarodni ICT skup MIPRO 2018

41. međunarodni ICT skup MIPRO 2018

Epicentar ICT zbivanja na Kvarneru

   Od 21. do 25. svibnja ICT stručnjaci, poslovni ljudi, nastavnici informatike i druge osobe različitih ICT struka i profila iz 45 zemalja sa svih kontinenata boraviti će u Opatiji na najvećem znanstveno-stručnom ICT skupu u ovom dijelu Europe

  Ovogodišnji 41., najveći i najznačajniji nekomercijalni znanstveno-stručni ICT skup u ovom dijelu Europe,  MIPRO 2018,  koji će se od 21. do 25. svibnja održati u Opatiji  (Hoteli Adriatic i Admiral)  okupiti će već tradicionalno više od 1200 sudionika iz 45 zemalja sa svih kontinenata. Prema izvršenim recenzijama na njemu će biti prezentirano 350 znanstvenih i stručnih radova, na tematskih savjetovanjima, seminarima i radionicama tijekom pet dana.

MIPRO je značajniji skup takvog profila u ovom dijelu Europe i zbog toga jer će najkvalitetniji radovi  ući u bazu IEEE Xplore,  Scopus i Compendex.  Kvarner i Opatija  tako zadnjeg tjedna u svibnju postaju epicentar znanstvenih i stručnih ICT zbivanja. Ove godine radovi  osim iz Europe dolaze i iz SAD-a, Južne Koreje, Japana, Rusije, Kine, JAR-a,  UAE-a, Jordana, Indije, Izraela, Irana, Egipta, Kanade, Alžira. To je prilika i sudionicima skupa za međusobna druženja, izmjenu iskustava i nove znanstvene, stručne, ali i poslovne projekte.

ICT stručnjaci imati će priliku osim na savjetovanjima sudjelovati na okruglim stolovima s temama vezanim za uvođenje 5G mreža u RH, Industriju 4.0 i obrazovanje, e- okoliš, odnosno ICT primjenu u zaštiti okoliša, a  biti će riječi i o procesnoj – industrijskoj ICT tehnologiji te robotizaciji industrije.

Središnja tema ovogodišnjeg skupa je “Dan gospodarstvenika” u srijedu 23. svibnja, koji će na temu “Bolje obrazovanje za bolje gospodarstvo” pokušati odgovoriti na to goruće pitanje. Očekuje se dolazak vodećih domaćih i EU gospodarstvenika i stručnjaka te predstavnika iz Ministarstava rada i mirovinskog sustava i Ministarstva znanosti i obrazovanja.  “Dan gospodarstvenika” priprema se u suradnji s Hrvatskom udrugom poslodavaca, a ulaz je slobodan uz prethodnu najavu na mipro@mipro.hr.

Više informacija www.mipro.hr

Komentari

comments

O Andrija Jovićević

Glavni i odgovorni za ovaj sajt. Radi s puno ljubavlji i entuzijazma

Pročitaj i ovo

Programski smjerovi konferencije

WinDays19 Technology  Andrija Jovićević Moderno radno okruženje (MW) Upravljanje promjenama (pri implementaciji M365 proizvoda) Integrirana …