2 prosinca, 2023 12:28 am

3 FTA kanala Discovery UK-a za Evropu na 28,2E

3 FTA kanala  Discovery UK-a za Evropu na 28,2E Hgtv

Od 9. februara(veljače) ove godine pojavila su se nova tri besplatna (FTA) tematska kanala iz grupe British Discovery UK koja emituju u otvorenoj distribuciji širom Evrope sa satelita Astra 2G (28,2 °E). HGTV UK, Quest Red i DMAX UK započeli su FTA test prenose na širokom evropskom snopu pokrivenosti.Odabrane stanice grupe Discovery UK započele su na frekvenciji 11,038 GHz, pol. V, SR: 22000, FEC: 5/6, DVB-S / QPSK. Multipleks pokriva samo pretplatne kanale ovog emitera, a uključivanje nekodiranih HGTV, Quest Red i DMAX veliko je iznenađenje.Do sada su prenosi bili dostupni na britanskom snopu pokrivenosti.

HGTV UK, pokrenut na britanskom tržištu početkom 2020. godine nakon rebrandiranja kanala Home, fokusira se na nekretnine i obnovu. DMAX, osnovan početkom 2008. godine, kanal je za muškarce koji se žele posvetiti svojim strastima na polju preživljavanja, ekstremnih iskustava, automobilske  zabave. Quest Red, koji se emituje od 15. marta 2017. godine, prikazuje velike ličnosti, medicinske priče koje potiču na razmišljanje, istražne novine i kriminal iz stvarnog sveta.

Novi tehnički parametri: HGTV UK,Quest Red,DMAX UK : Astra 2G (28,2 ° E)fr.11,038 /V,SR: 22000,FEC: 5/6; DVB-S /QPSK(MPEG-2 /SD) (FTA)

Komentari

comments

O Dragan Brčina

Veliki entuzijasta satelitske tehnike. Sa velikom voljom i veseljem prenosi satelitske vijesti čitateljima već nizom godina. Posebna strast je informiranje čitatelja gdje i kako gledati prijenose fudbala, tenisa, košarke i formule...

Pročitaj i ovo

Sky Sport Deutschland osigurao prava na Moto GP

Sky Sport Deutschland  osigurao je prava na prenos svih MotoGP Grand Prix trka, Tissot Sprinta, …