2 prosinca, 2023 12:48 am

Stižu 4K UHD naslovi

Autor: Darko Brlečić

ultrahd-bluraydiscs (1)

Na ovogodišnjem CES-u predstavljeni su premium UHD HDR televizori,paralelno s njima i UHD HDR Blu ray reproduktori. Nakon toga nije se dugo čekalo na prve filmske naslove izvedene u novoj tehnologiji.

Tvrtka Lionsgate je najavila prve naslove koji će se pojaviti na UHD Blu-ray formatu. Nešto od toga je prisutno na američkom Amazonu u obliku prednarudžbi.

Samsung i Panasonic su na netom završenom CES-u najavili da uskoro kreću s prodajom UHD Blu-ray uređaja, pa stoga ne čudi da pojedine produkcijske kuće pripremaju filmske naslove za tržište. Filmska kompanija – Lionsgate Home Entertainment je najavila da će uskoro na tržište krenuti s naslovima : Sicario, The Last Witch Hunter, The Expendables 3. Po neslužbenim najavama naslovi će biti dostupni na tržištu od 1.ožujka ove godine. Ono što treba posebno naglasiti je da će korištenje HDR-a (High Dynamic Range) tehnologije pružiti značajno poboljšanje u prezentaciji slikovnog zapisa počevši od kontrasta, spektra boja, svjetlosnog raspona, doživljaj kao nikad prije. Uz navedenu kvalitetu slikovnog prikaza dolazi i kvaliteta zvuka preko Dolby Atmos tehnologije.

Svaki novi 4K UHD uradak bit će pakiran s Blu-ray i digitalnim HD primjerkom te će sadržavati ranija izdanja. Iz najave se da zaključiti da će naslovi poput Sicario i The Last Witch Hunter koštati 43 dolara dok naslovi poput The Expendables 3 23 dolara.

 

Info: www.lionsgate.com

Komentari

comments

O Darko Brlečić

Pročitaj i ovo

LG Electronics ove godine očekuje manju isporuku OLED TV-a

LG Electronics priopćio je kako očekuje isporuku manje OLED televizora ove godine u usporedbi s …