ožujak 23, 2018 1:32 pm
Početna / Satelitska TV / 24 sata Le Mansa izravno na Eurosportu

24 sata Le Mansa izravno na Eurosportu

Eurosport izravno prenosi legendarnu automobilističku utrku 24 sata Le Mansa, i to svaku minutu, od starta u subotu 17. lipnja u 15h do cilja, u nedjelju u 15 sati. S posebnim emisijama i prijenosima treninga, Le Mansa će sveukupno  na programu Eurosporta biti čak 38 sati.

Eurosport i ove godine surađuje s Tomom Kristensenom, kod poklonika utrka poznatim kao „Mr. Le Mance, čovjekom koji je u Le Mansu pobijedio čak 9 puta.  Kroz njegovu emisiju ”Kristensen Le Mans coach” gledatelji će dobiti sve potrebne informacije o utrci i mnogo više. 24 sata Le Mansa vozi se po 85. puta i najstarija je aktivna utrka za sportske aute u enduranceu (utrkama izdržljivosti). Računa se da će pobjednik morati prijeći oko 5233 kilometra što je 384 krugova na 8466 metra dugoj stazi.
Samo su dva kandidata za sveukupnu pobjedu. Porsche i Toyota. Japanci s tri auta, Nijemci s dva. U svakom po tri vozača koji se izmjenjuju u vožnji. No, Svjetsko prvenstvo u enduranceu ima četiri kategorije, tako da ćemo vidjeti razne prototipove u borbi za najboljeg u klasi LMP2, Ferrari i Ford u borbi za prvo mjesto u klasi GTE Pro te Ferrari i Aston Martin za krunu najboljeg među GTE Am.
Eurosport će koristiti 3D tehniku da bi gledatelje uveo u samu srž utrke te da bi doživjeli 24 sata Le Mansa na dosad neviđen način. Lotterer, Kobajaši, Sarrazin, Buemi, Davidson, Nakajima, Piquet jr., Gutierrez, Petrov, Lammers, Barichello, B.Senna, Fisichella i Lamy..bivši su vozači Formule 1, a sada ćemo ih gledati u glavnim ulogama u Le Mansu.

Porsche ima najviše pobjeda u Le Mansu, čak 18. Britanski vozači su najviše pobjeđivali i to 30 puta. Francuz Henri Pescarolo startao je čak 33 puta.

U tjednu Le Mansa, počevši od ponedjeljka, 12. lipnja, Eurosport će svaki dan imati emisije i prijenose iz Le Mansa. U srijedu i četvrtak prenose se treninzi i kvalifikacije. Vikend je pun prijenosa i emsija uz naravno izravni prijenos utrke koja počinje u subotu u 15 sati.

Utrku će iz hrvatskog studija Eurosporta pratiti komentatori Goran Dijaković, Mislav Perkušić i Igor Oslić, a stručni sukomentator će biti Martin Kodrić, trenutno najeksponiraniji hrvatski vozač. Martin vozi u Blancipain seriji i pobjeđuje sa svojom momčadi Barwell Motorsport’s Lamborghini, u utrkama koje također prenosi Eurosport.

Komentari

comments

O Andrija Jovićević

Glavni i odgovorni za ovaj sajt. Radi s puno ljubavlji i entuzijazma

Pročitaj i ovo

HISPASAT i Global Skyware razvijaju rješenje za pružanje usluge satelitskih triple play servisa

HISPASAT, Španjolski operator satelitskih komunikacija, postigao je dogovor s Global Skywareom, tvrtkom Global Invacom Group …