28 ožujka, 2024 1:16 pm

Panasonicov vrhunski trio soundbar uređaja

Andrija Jovićević

Dolby Atmos, DTS:X i ugrađeni Chromecast

Panasonic danas s ponosom predstavlja svoje dosad najkinematografskije i glazbeno najprofinjenije zvučne sustave za kućna kina svih vremena – modele SC-HTB900, SC-HTB700 i SC-HTB510. HTB900 i HTB700 podržavaju Dolby Atmos i DTS:X, najnovije revolucionarne audioformate utemeljene na objektima koji nude najdojmljiviji mogući zvuk postavljanjem zvuka tamo gdje bi se prirodno pojavio u prostoru.

SC-HTB900 i HTB510 imaju ugrađen Chromecast za optimalnu kvalitetu zvuka uz kontrolu preko pametnog telefona. Nude i Works s Google pomoćnikom, omogućujući hands-free kontrolu reprodukcije pomoću govornih naredbi.

Djelomično načinjen uz savjete Panasonicova cijenjenog stručnjaka za audiotehniku, robne marke Panasonic,  HTB900 je namijenjen ne samo filmovima, nego i širokom repertoaru glazbe, što rezultira vrhunskim iskustvom zabave. I model s vrha ponude HTB900 opremljen je novi načinom rada Berlin Philharmonic Hall* koji reproducira veličanstveno zvučno polje jedne od najboljih koncertnih dvorana na svijetu – Dvorane Berlinske filharmonije. Izlaz modela HTB510 unaprijeđen je da daju čist i dinamičan zvuk i još bolje polje zvuka.

*Omogućuje ažuriranje softvera.

Vrhunski surround zvuk uz Dolby Atmos i DTS:X

HTB900 i HTB700 imaju podršku za najnovije audioformate utemeljene na objektima Dolby Atmos i DTS:X koji su donijeli revoluciju u svijet kućnih kina. Koristeći zvučničke jedinice usmjerene gore kao nadopunu uobičajenim zvučnicima usmjerenima naprijed, sustavi HTB900 i HTB700 mogu odbijati zvuk od stropa kako bi slušatelj mogao čuti pojedinačne efekte kao da dolaze iz raznih smjerova. Rezultat je da tijekom gledanja filmova zvuk glasova, predmeta, pa čak i glazbe oživljava, a gledatelji se osjećaju kao da su u središtu akcije.

Kad je kvaliteta zvuka od vrhunske važnosti, dobro je imati na raspolaganju znanje nekih od najcjenjenijih audioinženjera i dizajnera na planeti. Upravo je to Panasonic napravio kad je razvijao HTB900, konzultirajući se sa stručnjacima svoje vlastite čuvene Hi-Fi robne marke Technics. Virtuozi iz Technicsa ugodili su HTB900 kako bi osigurali najprofinjeniji mogući zvuk, ali i kako bi se audioizlaz tog modela savršeno upotpunjavao s vizualima, a slušatelj osjetio istinski akustički realizam. HTB900 s ponosom nosi svoju oznaku „Tuned by Technics“ (Ugodio Technics).

Novi način rada Berlin Philharmonic Hall* modela HTB900 vjerno oponaša veličanstveno zvučno polje jedne od najboljih koncertnih dvorana na svijetu. Iz udobnosti vlastitog doma slušatelji će biti prenijeti u koncertnu dvoranu sa svom snažnom rezonancijom i profinjenom bojom zvuka različitih instrumenata iz orkestra. Način rada Berlin Philharmonic Hall savršen je za slušanje putem servisa Digital Concert Hall – servisa za streaming videozapisa Berlinske filharmonije.

*Omogućuje ažuriranje softvera.

SC-HTB900 ima puno pohranjene snage i pomno osmišljeno polje zvučničkih jedinica koje zajedno nude dinamičan, a opet akustički profinjen zvuk  čak i pri reprodukciji zvučno najzahtjevnije glazbe iz filmova. Uređaj nudi priličnih 505 W snage koja se dijeli na šest zvučnika srednjeg ranga promjera 6,5 cm smještenih duž prednje strane uređaja te po jedan visokotonski zvučnik kompatibilan sa zvukom visoke razlučivosti na svakom kraju. SC-HTB700 postiže izlaznu snagu od 376 W preko ukupno tri zvučnika srednjeg ranga promjera 6,5 cm smještenih duž prednje strane uređaja radi stvaranja dojmljivog zvuka. Kompaktni SC-HTB510 (4,5 x 12 cm) ima dvije jedinice punog ranga s 240 W snage koji daju snažan bas i zvučno polje koje omogućuje čišće glasove kako bi se gledatelji mogli usredotočiti na film.

I HTB900 i HTB700 imaju redizajnirana kućišta i valjke, dok je niski raspon frekvencija glavne jedinice proširen. Takvo fino ugađanje poboljšalo je čistoću glasova, omogućujući gledateljima da čuju sve dijaloge kroz glavnu jedinicu kako bi mogli uživati u filmu bez odvlačenja pažnje.

Kućište velike čvrstoće za kristalno čist zvuk

Čvrstoća modela HTB900 i HTB700 povećana je uvođenjem saćaste strukture rebara uz korištenje dugog priključka unutar kućišta i povećanjem debljine komponenti. Uklonjene su sve vibracije koje bi mogle prouzročiti smanjenje kvalitete zvuka, a rezultat je čišća kvaliteta zvuka. Taj kristalno čist zvuk nudi realističnije kinematografsko iskustvo.

Snažan bas s bežičnom fleksibilnošću

HTB900 i HTB700 koriste bežični niskotonski zvučnik za čije povezivanje nisu potrebni dosadni kabeli. Kako je subwoofer okrenut prema podu, snažan bas postiže se oslobađanjem zvuka dolje iz zvučničke jedinice i priključka. Jedinica postiže čist zvuk i zahvaljujući kućištu velike čvrstoće koje smanjuje utjecaj vibracija. Slično tome, i HTB510 koristi bežični subwoofer koji će gledatelje filmova počastiti dinamičnim i robusnim basom bez obzira na to gdje je u prostoriji niskotonac smješten.

HTB900 i HTB700 mogu se konfigurirati za smještaj na stolu ili montažu na zid. Zahvaljujući nagibu od oko 7°, zvuk se usmjerava izravno u uši pod najboljim mogućim kutom za ekspanzivni dojam koji osvaja prostoriju.

Prekrasno dizajnirani uz minimalizam i čistoću, modeli HTB900 i HTB700 lako će se uklopiti uz današnje televizore, a osiguravajući da je gledatelj uronjen u slike i zvuk, pomažu ponuditi optimalno iskustvo zabave.

Metalna mrežasta rešetka uređaja HTB900 i mreža od tkanine uređaja HTB700 stvaraju elegantan kontrast kombiniranjem materijala s visokokvalitetnim mat, sjajnim i iznimno tankim površinskim teksturama.

Dizajn kompaktnog HTB510 ima nizak profil i elegantan oblik koji savršeno odgovara svakom televizoru. Tamna metalik završna obrada i crna tkanina zvučnika čine profinjen i lak dizajn koji će se uklopiti s korisnikovim kućnim sustavom za zabavu.

HTB900 i HTB510 dolaze s ugrađenim Chromecastom koji omogućuje lako streamanje omiljenih glazbenih, radijskih ili podcast servisa za streaming s pametnog telefona ili drugog mobilnog uređaja. Kako se podaci s routera streamaju izravno na soundbar, nema gubitka u kvaliteti, a uz podršku standarda High-Resolution Audio slušatelji mogu uživati u najboljoj mogućoj kvaliteti zvuka. Upotrebom značajke sinkronizacije većeg broja prostorija zvučnika s ugrađenim Chromecastom ista se pjesma može reproducirati u nekoliko prostorija ili se pak u svakoj sobi može puštati različita glazba kad je u zabavu uključeno više prostorija.

Ako je u mreži s uređajima HTB900 i HTB510 povezan Google Home ili neki drugi Googleov zvučnik koji se aktivira govorom, može se koristiti Google pomoćnik za rukovanje reprodukcijom glazbe i drugim značajkama. Govorne naredbe mogu se koristiti za reprodukciju podcasta i streaming servisa kao što su Google Play Music i Spotify.

Panasonic Music Control App*

Pomoću aplikacije Panasonic Music Control App i uređaja HTB900 slušatelj može stvarati playliste od glazbe na svom mobitelu, tabletu ili glazbenom serveru. Pomoću te aplikacije dobivaju se bolja kvalitetu zvuka i bolja kontrola nad glazbom.

* Omogućuje ažuriranje softvera.

4K Pass Through

HTB900 i HTB700 podržavaju prolaz 4K signala (4K Pass Through). 4K videosadržaji visoke razlučivosti mogu iz 4K izvora (npr. PVR ili UHD Blu-ray uređaja) prolaziti preko soundbara do 4K televizora. Oba modela podržavaju prolaz HDR signala.

Komentari

comments

O Andrija Jovićević

Glavni i odgovorni za ovaj sajt. Radi s puno ljubavlji i entuzijazma

Pročitaj i ovo

TCL Micro Led TV

TCLpredstavlja 163-inčni mikro LED TV s zaslonom X11H Max Piše: Darko Brlečić Prema  novim izvješćima, …