29 ožujka, 2024 1:43 pm

Rekordna prodaja za DAB prijemnike


Gotovo 12 milijuna DAB prijemnika prodano je 2017. godine u Europi i Aziji, novi rekord za godišnju prodaju. Gotovo polovica (5,9 milijuna) prodaja odnosi se na automobile, s ključnim tržištima koja pokazuju značajan porast broja prodanih automobila s standardnim DAB standardom.

Kumulativna prodaja za DAB prijemnike dosegla je više od 65 milijuna za pokrivenim tržištima: Australija, Belgija, Danska, Francuska, Njemačka, Italija, Nizozemska, Norveška, Švicarska i Velika Britanija.

Velika Britanija (36 milijuna), Njemačka (gotovo 10 milijuna) i Norveška (gotovo 6 milijuna) imaju najveću instaliranu bazu prijemnika. Došlo je do snažnog rasta prodaje novih automobila s DAB-om, a većina novih automobila u Norveškoj (98 posto), Velika Britanija (89 posto) i Švicarska (85 posto) sada dolaze sa standardnim DAB-om. Stanovništvo i pokrivenost cestama čvrsto su uspostavljeni na svim ključnim tržištima.

U Italiji je prodaja prijemnika porasla za gotovo milijun, na 3 milijuna na kraju 2017. godine. Prošla je godina također zabilježila značajan porast pokrivenosti cestom od 75 do 92 posto.

Statistiku prodaje za Hrvatsku nemamo jer smo tek “nedavno” krenuli u testnu fazu i nemamo nacionalne radio stanice u DAB-u što sigurno smanjuje zainteresiranost.

 

Uredio: Andrija Jovićević

Komentari

comments

O Andrija Jovićević

Glavni i odgovorni za ovaj sajt. Radi s puno ljubavlji i entuzijazma

Pročitaj i ovo

Programibilna antenska stanica za zemaljske TV programe

FTE maximal predstavlja Mind 32 Andrija Jovićević Tvrtka FTE maximal predstavlja svoja tri modela programibilnih …