7 prosinca, 2022 11:27 pm

PMC FACT Centralni zvučnici

Autor: Darko Brlečić

PMC fact centar

Britanski PMC je predstavio dva nova modela zvučnika iz serije FACT. Radi se o modelima centralnih zvučnik -fact.5c i fact.10c. Ova dva modela su zapravo svojevrsna nadogradnja postojeće serije, serije koja je namijenjena za zahtjevne korisnike koji objedinjuju stereo i višekanalni zvuk u jednu cjelinu.

web-fact10-2-lrVizualni dizajn novih modela je identičan kao i kod ostatka ponude. Dakle, konzervativni kabinet s ravnim rubovima, uredno smještene jedinice s bočne strane dok završni finiš je u izvedbi oraha, ebanovine ili svilenkaste bijele boje, ovisno o željama korisnika.

Oba modela koriste ATL dizajn (Advanced Transmission Line) , te su podešeni za maksimalnu jasnoću vokalne izvedbe. Upotrebljeni materijali za unutarnje prigušenje omogućuju izostanak neželjene koloracije kod zvuka, te rezultiraju boljim performansama.

Model fact.5c je dvostazna konstrukcija manjih dimenzija koja posjeduje dva bass/srednjotonca i jednog visokotonca smještenog pri vrhu kućišta. Ovaj model posjeduje finu regulaciju visokih i dubokih tonova za tonsku ravnotežu. Efektivna dužina ATL tunela je 1.7m, dok radni raspon se kreće od 45Hz – 30kHz.

web-fact10-3-lrModel fact.10c je trostazna konstrukcija koja posjeduje dvije bass jedinice, srednjotonsku jedinicu meke kupole i visokotonac smješten pri samom vrhu kabineta.Ovaj model posjeduje sklopku za regulaciju dubokih tonova (bass booster) što mu omogućuje uparivanje s većim modelima. Efektivna dužina ATL tunela je 2m, dok radni raspon se kreće od 33Hz – 30kHz. Oba modela centralnih zvučnika posjeduju srebrne terminale za prihvat zvučničkih kabela.

Cijene i dostupnost novih modela su nepoznate.

Info: https://pmc-speakers.com

Komentari

comments

O Darko Brlečić

Pročitaj i ovo

Mali paket zadovoljstva

Autor. Darko Brlečić Američki Parasound je već neko duže vrijeme prisutan na našem tržištu. Dugo …