5 prosinca, 2021 6:07 pm

Ultra HD HDR televizija ubrzano stiže

Autor: Darko Brlečić

hdr

Novi DVB standardi su ovdje

Nova generacija televizije stvara svoj put prema striming uslugama, nešto poput prenošenja Netflixa i Amazon Prime-video. Klasično emitiranje je stavljeno sa strane. Dubinska analiza govori o izazovima s kojima se susreće Britanski BBC koji uskoro kreće s emitiranje u HDR tehnologiji. No, kako stvari stoje -definiranje novog UHD DVB standarda će riješiti mnoge probleme.

Kao i  za Ultra HD podršku, nova specifikacija također uključuje podršku za HDR, HFR (Higher Frame Rates)- što znači broj sličica u sekundi izvan 50 / 60Hz, te NGA(Next Generation audio) koji podržava objekt ili scenu stvorenu oko objekta.

Kao što je poznato DVB ili Digital Video Broadcasting, definira skup otvorenih standarda koji se koriste diljem svijeta za isporuku digitalne televizije.

Iako je objava ovog standarda veliki iskorak naprijed, morat ćemo pričekati integraciju hardvera i tehnologije u televizore, kao i implementaciju nove tehnologije u Tv postaje za emitiranje. No, zanimljivo je to što ove godine stižu najave o mogućoj implementaciji nove tehnologije koja bi se desila u idućoj godini.

Info: www.techradar.com

 

Komentari

comments

O Darko Brlečić

Pročitaj i ovo

BIKE ponovo emituje na Hot Bird 13E

Nakon nekoliko sedmica pauze, gledaoci mogu ponovo gledati besplatni BIKE kanal.U četvrtak, 11. novembra 2021. …