3 prosinca, 2022 7:35 am

Facebook se više bazira na Android

Autor: Nino Krstačić

f2

Korištenje pametnih telefona odnosno pristupanje Internetu putem pametnih telefona, u posljednjih godina višestruko je poskočilo. Uvidjeli su to i čelni ljudi Facebook društvene mreže. Prema posljednjim informacijama Chris Fox čelni čovjek za plasman Facebooka ka korisnicima, naveo je kako će razvojni inženjeri započeti proces kojim će Facebook mobilna aplikacija veći značaj pridonositi Android mobilnoj platformi.

Ovo ne znači kako će iOS biti zapostavljen, već će isti imati i dalje podršku kao i do sada. Ono što je navelo Facebook da više pozornosti posveti Androidu, jest podatak kako oko 80% svih pametnih telefona, tableta te phableta jest pokretan od strane Androida.

S druge pak strane Facebook postepeno želi omogućiti što kvalitetnije povezivanje i korištenje Facebooka povezivanjem na Internet putem 2G tehnologije. Za sada Facebook broji korisnike pri brojci od 1,5 milijardi korisnika, što samo još više dokazuje kako je Android izuzetno važan za Facebook društvenu mrežu.

Ostaje vidjeti kako će na ove navode reagirati Apple pa i iOS poklonici. No zasigurno znamo kako je Facebook više nego siguran u ono što želi ostvariti.

Komentari

comments

O Nino Krstacic

Autor mnogih IT članaka, svojevremeno suvlasnik IT portala. Gaji velike osjećaje prema IT sektoru te uživa u njemu (naravno koliko mu to primarni posao dopusti). Svaki članak piše na sebi svojstven način te ima poseban pristup informacijama i donošenju istih.

Pročitaj i ovo

Playscape – jedinstveni svijet izgrađen u Minecraftu

   Povodom najgejmerskog vikenda u godini predstavljen  Andrija Jovićević U susret gejmerskom festivalu Reboot Gaming …