29 ožujka, 2024 11:25 am

LG G5 & Friends nagrađeni na Mobile World Congressu

 LG Awards at MWC 02

LG-ev najnoviji pametni telefon pomeo konkurenciju na „Oscarima mobilne industrije“

 LG Electronics primio je ukupno 33 nagrade na sajmu Mobile World Congress (MWC) 2016, uključujući i onu najprestižniju – Best Mobile Handsets & Devices Award – te je tako osigurao status kompanije s najviše priznanja na sajmu. Ove su nagrade naglasile inovativnost pri korištenju modelarnosti na najnovijem LG-evom flagshipu LG G5 & Friends te pokazala da je kompanija predvodnik u mobilnim komunikacijama. Uređaju LG G5 i ‘prijateljima’ priznanja su, između ostalih, dodijelili Android Authority, Digital Trends, Trusted Reviews i Ubergizmo.

LG Awards at MWC 01Inicijalne reakcije na naš LG G5 su bile fantastične što je samo po sebi nagrada našim stručnjacima koji su stvorili nešto uistinu inovativno i jedinstveno u svijetu pametnih telefona“, rekao je Juno Cho, predsjednik Uprave kompanije LG Electronics Mobile Communications. „G5 i ‘prijateljski’ moduli korisnicima pružaju zaigrano iskustvo uporabe pametnog telefona, a ove nagrade dokazuju da smo tržištu ponudili nešto zaista jedinstveno.

LG je predstavio uređaj G5 u Barceloni pred 2.000 ljudi prije samog sajma. Ovaj flagship donosi potpuno novi dizajn s elegantnim metalnim unibody kućištem, baterijom na izvlačenje i modularnim konceptom za još bolje iskustvo korisnika. Zajedno s kolekcijom pratećih uređaja Friends, G5 se može transformirati u digitalni fotoaparat, Hi-Fi player ili nešto treće.

Uz oko 100.000 posjetitelja, MWC 2016 je ključni sajam u mobilnoj industriji.

 

Komentari

comments

O Andrija Jovićević

Glavni i odgovorni za ovaj sajt. Radi s puno ljubavlji i entuzijazma

Pročitaj i ovo

LG Display odlučuje da ove godine neće graditi OLEDoS proizvodnu liniju

LG Display odlučio je da ove godine neće započeti investiciju i izgradnju proizvodne linije za …